Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Čínská vepřová panenka

    Ingredience:
  1.  0,5 kg vepřové panenky
  2. 2 – 4 stroužky česneku
  3. olivový olej
  4. koření na čínu
  5. sladká paprika
  6. sůl
  7. pepř
  8. kečup pikantní
  9. 1velká lžíce medu
  10. chilli
  11. povidla

 

Maso pozorně očistíme a odstraníme zbytečný tuk. Ve střední části můžeme jemně rozříznout. Maso podle chutí okořeníme. To znamená opepříme, osolíme, přidáme kořenící směs na Čínu. Potřeme také česnekem, pokud jsme maso rozříznuli, přidáme tenké plátky česneku do místa řezu. Na závěr potřeme také trochou olivového oleje.

Troubu necháme během těchto příprav důkladně předehřát. Do vymaštěného pekáče položíme maso, a pečeme zhruba dvacet až pětadvacet minut.

Během doby, kdy se nám peče maso si můžeme připravit omáčku. V malém kastrůlku smícháme 3 lžíce povidel nebo švestkové omáčky, lžíci medu, malou lžičku chilli koření. Přidáme lžíci oleje, a nakonec také polévkovou lžíci nejlépe ostrého kečupu. Všechno důkladně zamícháme, a dáme na minutku vařit. Během této doby pořád průběžně mícháme.

Až bude panenka upečená, vyndáme z trouby a nakrájíme na plátky. Před samotným podáváním maso důkladně potřeme pikantní omáčkou. Podáváme nejlépe s rýží.