Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Ďábelská vepřová panenka

    Ingredience:
  1. 1kg vepřové panenky
  2. Tabasco
  3. hnědý cukr
  4. 4 stroužky česneku
  5. olivový olej
  6. sůl
  7. pepř
  8. chilli
  9. kmín

 

Náš dnešní recept se bude skládat ze tří čtyř hlavních fází. Nejprve si připravíme maso a základní marinádu, ve které panenku necháme uležet. Potom přistoupíme k přípravě speciální omáčky, kterou budeme potřebovat o něco později. Marinovanou vepřovou panenku pak krátce osmažíme na pánvi, potřeme připravenou omáčkou, a necháme dopéct v troubě.

Panenku pečlivě očistíme, a zpracujeme na plátky tlusté tak, jak to zrovna nám vyhovuje. Vezmeme si misku, do které nalijeme olivový olej a přidáme koření. Trochu skořice, hlavně chilli, nezapomeneme na kmín, sůl a pepř. Touto vynikající marinádou potřeme co možná nejdůkladněji všechny kousky masa, a necháme takto odležet. I tady platí pravidlo, že čím déle tím lépe.

Na pánvi rozpálíme olej, a po obou stranách panenku osmažíme. Postačí asi necelých pět minut po obou stranách. Mezitím můžeme připravit omáčku. Tentokrát to bude ještě o něco jednodušší. Do hrníčku asi ze zhruba tří čtvrtin nasypeme hnědý cukr, zalijeme velkou lžící Tabaska, a přidáme čtyři prolisované nebo najemno nakrájené stroužky česneku.

Mezitím osmaženou panenku potom znovu potřeme, ale tentokrát omáčkou z hnědého cukru. Z pánve jsme ji přenesli na pekáč, a do předem rozpálené trouby dáme péct na asi pětadvacet minut. Po vyjmutí z trouby pak naši hotovou ďábelskou vepřovou panenku ještě pár minut zakrytou necháme odpočinout.