Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem

    Ingredience:
  1. 350 až 400 g vepřové panenky
  2. 2 lžíce celého černého pepře
  3. sůl
  4. pepř
  5. 4 stroužky česneku
  6. 2 dl oleje

 

Maso podle potřeby zbavíme všech šlach i tuku, nožem oddělíme jednotlivé plátky tlusté tak, jak je máme rádi. Nezapomene důkladně naklepat. Tímto jsme si základním způsobem zpracovali maso, a můžeme se vrhnout na přípravu samotné marinády.

Marináda je v podstatě takový druh pikantní omáčky, do které maso naložíme a necháme v něm odležet. Právě díky tomu postupně nasákne chuť a vůni jednotlivých ingrediencí. Lépe, než kdybychom například jenom krátce před pečením maso okořenili.

Do misky nalijeme olej, nakrájené nebo rozdrcené stroužky česneku, pepř, sůl. Můžeme rovnou rozmixovat, ale většinou úplně postačí prostě směs důkladně rozmíchat vidličkou.

Jednotlivé plátky masa následně potřeme z obou stran připravenou marinádou, na které se určitě nevyplatí šetřit! Nyní potřené plátky panenky přikryjeme, a dáme do lednice uležet. Ideální je nechat je tam aspoň několik hodin. Platí tady jednoduché pravidlo: čím déle, tím lépe.

Odleželé marinované plátky chutnají nejlépe, pokud je potom připravíme na grilu. Myslíme přitom vždy na to, aby i po grilování zůstaly uvnitř pěkně šťavnaté. Proto stačí naprudko grilovat z každé strany asi dvě nebo tři minutky.