Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Pečená vepřová panenka

    Ingredience:
  1. ½ kg vepřové panenky
  2. ¼ kg anglické slaniny
  3. 4 větší brambory
  4. šlehačka
  5. 1 cibule
  6. olivový olej
  7. sůl
  8. pepř
  9. bazalka
  10. tymián
  11. česnek

 

<

Vezmeme vepřovou panenku, očistíme a zbavíme blanek. Panenku rozřízneme tak, aby ji bylo možné pohodlně naplnit plátky anglické slaniny. Takto připravenou panenku ochutíme kořením. Ideální je koření nasypat do misky nebo na prkénku, a celou panenku v něm pořádně obalit.

Nyní si připravíme brambory, které budou tvořit základ pekáče. Omyté brambory nakrájíme nejlépe na tenké plátky, k nim přidáme cibuli nasekanou také na tenoučké kousky. Přidáme koření: bazalku, tymián a samozřejmě nezapomeneme pořádně osolit. Celou tuto směs na závěr důkladně zamícháme a nakonec přidáme šlehačku, na které nemusíme šetřit.

Do tímto způsobem připraveného pekáče klademe panenku, kterou nezapomeneme potřít olivovým olejem, a můžeme jako úplně poslední vrstvu opět přidat pár plátku anglické slaniny. A máme skoro hotovo! Nyní už stačí jenom maso péct v troubě zhruba půldruhé hodiny.