Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Provensálská vepřová panenka

    Ingredience:
  1.  1 kg vepřové panenky
  2. 5 brambor
  3. olivový olej
  4. provensálské koření
  5. zelená paprika
  6. sůl
  7. pepř
  8. kelímek zakysané smetany
  9. pažitka
  10. citrony

 

Ze všecho nejdřív si připravíme marinádu. Do olivového oleje důkladně vmícháme provensálské koření. Panenku očištěnou a nakrájenou na silnější plátky naložíme do marinády. Necháme odležet nejlépe přes noc.Ze všecho nejdřív si připravíme marinádu. Do olivového oleje důkladně vmícháme provensálské koření. Panenku očištěnou a nakrájenou na silnější plátky naložíme do marinády. Necháme odležet nejlépe přes noc.

Rajčata oloupeme a nakrájíme, případně použijeme už takto předem připravená rajčata v plechiovce. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje, a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem a česnekem.

Dáme vařit brambory se solí a kmínem. Mezitím si k nim můžeme v klidu nachystat omáčku. Vymačkáme šťávu z citrónu a nakrájíme pažitku. Do misky nalijeme kelímek zakysané smetany a pečlivě promícháme se solí a pepřem, přidáme pažitku a citronovou šťávu. Důkladně zamícháme.

No a konečně můžeme dokončit samotné maso. Rozehřejeme gril, a po obou stranách na něm opékáme marinované plátky panenky. Mělo by stačit asi 6 až 8 minut. Servírujeme se neloupanými bramborami, které jsme opět nechali krátce opéct na grilu. Brambory přelijeme smetanovou omáčkou.