Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Švestková vepřová panenka

    Ingredience:
  1. 800g vepřové panenky
  2. sušené švestky
  3. švestková povidla
  4. vlašské ořechy
  5. olej
  6. sůl
  7. hřebíček

 

<

Hrst vlašských ořechů nadrtíme, smícháme s hřebíčkem, olejem a na tenké kousky nakrájenými švestkami. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, do kterých ještě nožem vyřízneme otvory tak, aby se maso dalo plnit. Připravenou směsí z ořechů a povidel potom plníme opatrně kousky panenky.

Takto nachystané kapsy potřeme olejem a necháme odležet. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, a potom připravené kousky panenek osmažíme z obou stran. Nemusíme vyloženě spěchat, ale zároven je dobré dobu smažení přece jen trochu hlídat.

Podáváme nejlépe s opečenými bramborami a trochou smetany.