Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami

    Ingredience:
  1. 3 plátky toastového chleba
  2. 10 dkg eidamu/ jiného sýru
  3. máslo
  4. čerstvá petržel
  5. 0,5 kg vepřové panenky
  6. sůl
  7.  pepř
  8. plátky mandlí
  9. olivový olej
  10. vypeckované olivy

 

Ze všeho nejdřív maso důkladně očistíme. Tentokrát nekrájíme na tenké plátky, ale necháme vcelku. Potom doprostřed panenky skrz naskrz vyřízneme díru, do které postupně naskládáme připravené olivy. Je důležité, abychom koupili olivy bez pecek!

Následně maso podle chuti osolíme a opepříme, pokud je chceme mít pikantnější, můžeme sáhnout i po česneku. Takto připravenou panenku potom ještě před samotným pečením krátce opečeme na pánvi.

Můžeme začít s přípravou sýrové směsi. Plátky toustového chleba nakrájíme na malé kousky, které také rychle osmažíme na pánvi. Do misky, nebo vůbec nejlépe do hmoždíře, nalijeme pár lžic oleje, přidáme kousky mandlí a čerstvou petržel. Rozdrtíme co nejjemněji, a následně smícháme s nastrouhaným sýrem a troškou másla. Osolíme, opepříme. K takto připravené směsi přidáme kousky opečeného chleba, a ještě jednou důkladně promícháme.

Vymastíme pekáč, do kterého položíme vepřovou panenku. Potom vezmeme připravenou sýrovou směs, a ze všech stran jí přikryjeme maso. Dáme zapékat na pětadvacet minut až půl hodiny. Podle potřeby můžeme v průběhu trochu podlít vývarem. Hotové maso po vyjmutí z trouby nakrájíme na plátky. Olivy uprostřed panenky potom pěkně vyniknou.