Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Vepřová panenka na slanině

    Ingredience:
  1. ½ kg vepřové panenky
  2. 20 dkg anglické slaniny
  3. sůl
  4. pepř
  5. cukr
  6. hořčice francouzská
  7. rostlinný tuk nebo sádlo

 

Nachystáme si větší prkýnko, na kterém budeme celou panenku připravovat k pečení. Musíme myslet na to, aby bylo dostatečně velké, protože se nám sem musí vlézt celá dávka. Nachystáme si větší prkýnko, na kterém budeme celou panenku připravovat k pečení. Musíme myslet na to, aby bylo dostatečně velké, protože se nám sem musí vlézt celá dávka.

Začneme tím, že jednotlivé plátky anglické slaniny rozprostřeme na prkýnko vedle sebe, ale zároveň tak, aby se vždycky trošku okrajem překrývaly. Na anglickou pak položíme panenku, která by ideálně měla mít delší tvar obdélníku. Následně ji podle chuti posypeme pepřem, nejlépe čerstvě namletým pro intenzivnější chuť a vůni. Samozřejmě zároveň nezapomene také posolit. Přidáme trošku krystalu, nakonec potřeme hořčicí. Pokud nemáte francouzskou dijonskou hořčici, můžeme v nejhorším použít i jinou, zas tak moc se nestane.

Teď přichází nejdůležitější část receptu. Potřebujeme totiž vepřovou panenku pečlivě zabalit do připravených plátků slaniny. Opatrně proto jimi maso postupně zakryjeme, a nakonec „sešijeme“ kuchyňskou jehlou, aby se nám naše dílo v troubě během pečení nerozjelo. Hlavní je všechno zabalit tak, aby se během pečení ven nedostala pokud možno žádná štáva.

A to je skoro všechno! Zbývá už jenom do předehřáté trouby vložit maso na vymaštěném pekáči, kde potom pečeme zhruba půl hodiny. Ale může být i o pár minut méně nebo naopak déle. Zkrátka vždycky podle toho, jak se nám to bude zdát akorát. Upečenou křupavou panenku na slanině nakrájíme na plátky, a podáváme s tím, na co budeme mít chut'. :)