Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Vepřová panenka na smetaně

    Ingredience:
  1. 0,5 kg vepřové panenky
  2. sůl
  3. pepř
  4. máslo
  5. smetana
  6. rozmarýn
  7. brambory
  8. sýr

 

<

Na předem připraveném prkénku celou panenku pokrájíme na stejně velké podélné kousky. Nití stáhneme každý kousek do drobného špalíčku. Na pánvi rozehřejeme olej, a takto připravené kousky panenky rovnoměrně opečeme. Až budeme mít hotovo, pásek z opečených kousků masa zase sundáme.

Vezmeme jinou pánev, na které rozehřejeme kousek másla. Přilijeme smetanu a pořádně zasypeme nastrouhaným sýrem. Jeho druh volíme podle naší chuti. Dobrou volbou je určitě parmezán, ale klidně můžeme použít jakýkoliv jiný druh.

Pečlivě omyté brambory, které nemusíme loupat, nakrájíme na menší kousky, ideálně čtvrtinky nebo osminky. Přidáme rozmarýn, osolíme, zalejeme několika lžícemi nejlépe olivového oleje. Tuto směs několikrát pořádně promícháme, aby se všechny ingredience dostaly opravdu všude. Dáme roztopit troubu, a na plech nebo pekáč vystlaný pečícím papírem rozprostřeme připravené brambory. Pečeme dozlatova, podle potřeby občas promícháme, aby se všechny pěkně opekly. Chvíli předtím, než budeme mít brambory hotové, můžeme začít na talíře rozkládat opečenou vepřovou panenku, kterou zalijeme smetanovou omáčkou a doplníme porcí pečených brambor s rozmarýnem.