Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Vepřová panenka po anglicku

    Ingredience:
  1. 1/2 kg vepřové panenky
  2. 20 dkg anglické slaniny
  3. sůl
  4. pepř
  5. česnek
  6. mletá paprika

 

Maso rozdělíme na jednotlivé porce, to znamená, že bude potřeba ho nakrájet na plátky, a spolu s tím také trochu naklepat. Potřeme prolisovaným česnekem, podle chuti přidáme pepř a osolíme.

Vezmeme pekáč, vymastíme a naklademe do něj plátky panenky. Do vyhřáté trouby uložíme na nějakých pětadvacet minut. Až bude panenka hotová, vytáhneme ven a budeme pokračovat.

Upečeno vepřovou panenku poklademe tenkými plátky anglické, pokud jí máme dost, můžeme ještě její kousky různě rozprostřít do výpečku. Až budeme mít hotovo, znovu maso vložíme do trouby, kde pečeme dalších asi pět nebo deset minut, než bude slaninka pěkně křupavá.

Zatímco se nám maso peče, můžeme si připravit špenát. Na pánvi si ho proto podusíme s česnekem. Brambory můžeme jako přílohu podávat jenom vařené, ale nejlepší je ještě raději opéct na pánvi. Plátky panenky s rozpečenou slaninou podáváme zalité výpečkem, vedle nich hromádku špenátu k tomu opečené a osolené brambory.