Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Vepřová panenka s houbami

    Ingredience:
  1. 1 kg vepřové panenky
  2. ¼ kg drůběžích jater
  3. ¼ kg žampionů
  4. 100 g oliv
  5. pepř
  6. sůl
  7. troška másla
  8. jedno nebo dvě vajíčka
  9. rostlinný olej

 

Vepřovou panenku nejprve pokrájíme na ne úplně tenké kousky, a nezapomene alespoň krátce naklepat.

Připravíme si koření, a panenku v něm obalíme, samozřejmě také osolíme a opepříme. Necháme maso stranou odpočinout, a budeme se věnovat houbám.

Rozpálíme trošku másla, a v kastrolku na něm osmahneme houby, postupně přidáme trošku octu, vývaru a rozmarýn. Dusíme zhruba čtvrt hodiny, poté přidáme do kastrůlku jíšku, a ještě dalších asi pět minut povaříme. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme.

Vrátíme se k panence, kterou na másle a oleji osmažíme z obou stran, opět nějakých pět minut. A můžeme podávat, samozřejmě zalitou houbovou omáčkou. Nechte si chutnat!