Poslední novinky

Ďábelská vepřová panenka: Bude vás pálit až za ušima!

číst dál…

Provensálská vepřová panenka: Grilované potěšení ze země galského kohouta!

číst dál…

Švestková vepřová panenka: Kouzlo staročeské kuchyně!

číst dál…

Vepřová panenka se špenátem: Večeře pro Pepka Námořníka.

číst dál…

Vepřová panenka na smetaně: Rozplyne se na jazyku!

číst dál…

Čínská vepřová panenka: Ochutnejte tajemství Říše Středu!

číst dál…

Marinovaná panenka s česnekem a pepřem: Lahůdka, která má grády!

číst dál…

Sýrová vepřová panenka plněná olivami: Tentokrát v italském stylu

číst dál…

Vepřová panenka na slanině: Uspokojí všechny mlsné jazýčky

číst dál…

Vepřová panenka po anglicku: Jaké maso vyžaduje opravdový gentleman?

číst dál…

Plněná vepřová panenka: jak si poradit s nádivkou?

Klasická varianta tradičního českého pokrmu.Už máte svůj recept na neděli? číst dál…

Pečená vepřová panenka: provoní celou kuchyni!

Možná vůbec ten nejoblíbenější způsob přípravy. Pečenou panenku neodmítne snad nikdo!číst dál…

Vepřová panenka s houbami: nejvyšší čas vyrazit na hříbky!

Přinesli jste si před chcvílí z lesa plný košík čerstvých hub? Máme pro vás jeden tip, jak je zpracovat. číst dál…

Vepřová panenka se špenátem

    Ingredience:
  1. 3/4kg vepřové panenky
  2. 300 g listového špenátu
  3. 250 g tvrdého sýru
  4. ¼ kg anglické slaniny
  5. sůl
  6. pepř
  7. olej

 

<

Ze všeho nejdřív si připravíme samotné maso. Panenku proto nakrájíme na dostatečně široké plátky, které potom rovnou naklepeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Listy špenátu přelijeme vroucí vodou. Vodu která v nich zůstane následně vymačkáme, i když samozřejmě nemusíme úplně všechnu.

Naklepané kousky panenky nám poslouží jako základ závitku. Polížme na ně proto nejprve připravený špenát, a potom také tvrdý sýr. Jeho druh bude záležet jenom na vaší chuti, stejnbě jako to, jestli se rozhodnete sýr nastrouhat, nebou použít drobné tenounké plátky. Takto ozdobené plátky masa potom zavineme jako závitek. Vezmeme si k ruce ještě plátek anglické slaniny, do kterého potom opět zavineme celý závitek. Nití můžeme ted' maso převázat, aby nám během pečení plněná panenka pěkně držela tvar.

Dáme roztopit troubu. A k tomu máe ještě dvě možnosti. Bud' naše plněné závitky dáme rovnou péct, anebo je ještě předtím krátce tak na minutku dvě opečeme na pánvi s troškou oleje.